fredag den 23. oktober 2009

Status på Lina

Ja livet går videre - for to dage siden sagde vi farvel til familiens ældste og igår var det tid til at få familiens yngste vaccineret og undersøgt - idag er det faktisk 1 uge siden, hun rundede 5 mdr...lige om lidt bliver hun ½ år!!

Der var stor ros fra lægen, som Lina naturligvis storcharmede - og lægesekretæren fik også nogle solstrålesmil med på vejen ;). Linas fødder har efterhånden rettet sig helt ind, jeg var jo ellers bekymret en overgang, da hun ville hvile på ydersiden af foden, når vi rejste hende op...men det er hun holdt op med :) nu står hun lige så fint fladt på sine småbitte fusser.

Vægten sagde 6850 gr, så hun følger stadig sin kurve 100% - og har nu fordoblet sin fødselsvægt på de 3350 gr - stooor pige :) længden var 65 cm, hvilket kan ses på tøjet - hun bruger nu en god blanding af str. 62 og 68. Strømperne er str. 16-17, så hun har ligesom sin storesøster små fødder - men det har moderen jo også :). Jeg fik desuden lægen til at kigge på Linas endetarmsåbning, da hun døjer MEGET med hård hård mave, der ind imellem har givet små rifter i endetarmen, så der er kommet lidt blod :( og synes det ser voldsomt ud, når hun kommer af med noget i bleen - hvilket hun som regel skal have hjælpe til via mavemassage og lignende. Lægen kunne intet unormalt se, men udskrev en recept på movicol, som vi skal til at give i stedet for lactulosen, som jo ikke har haft den vilde effekt. Hun skal have et kvart brev morgen og aften. Det er pokkers besværligt at give det movicol, da det er pulver, der skal opløses i vand - og som lugter som om det har citrussmag!! - lige noget for en baby...NOT! Men altså det lykkedes da at få det i hende en enkelt gang igår ved at blande det i hendes grød - hun fik det ikke til aften, da feberen efter vaccinen havde gjort sit indtog - og hun bare IKKE gad have grød. Alligevel kom hun ubesværet af med afføring efter morgenmaden idag - så håber håber håber, at det kan løse problemet, så hun ikke skal kæmpe sådan, og så det ikke skal gøre ondt på hende!

Vi slap forholdsvist nemt med en smule feber ovenpå vaccinen igår. Vi gav hende panodil så snart hun begyndte at være febervarm og pylder - det var ved 17-tiden - og så faldt hun faktisk fint i søvn til aften, og sov rimeligt i nat. Hun har haft lidt feber i løbet af natten, men ikke nok til at hun var generet af det...men det gjorde, at hun gerne ville ligge og sutte den halve nat, så det er ikke den gode søvn, jeg har fået.

Idag har Annika fri, så jeg har travlt ;)

/Ida

Ingen kommentarer:

Send en kommentar