søndag den 11. oktober 2009

Lidt om Annika :)

Jeg forsøger til stadighed at huske at få skrevet ungernes udvikling ned - det er så sjovt at have senere, og nu her med Lina har jeg haft meget glæde af at læse det, jeg skrev, da Annika var baby.

Vi oplever tydeligt, at Annikas fantasi og forestillingsevne udvikler sig helt vildt i øjeblikket. Vi har opdaget, at hun faktisk er skidegod til at lægge puslespil og bruge putkassen, men hun gider ikke - det har bare ikke hendes interesse. Bøger er heller ikke af særlig interesse og har faktisk ikke været det længe - mærkeligt nok. Det hun leger allermest lige nu er rollelege - favoritterne er duplo-menneskerne, hvor der både er mødre, fædre og piger (aldrig drenge - man kan nok mærke, at der ingen drenge er blandt børnene i vores hjem :)), som skal sove, spise og på tur...Postmand Per bliver også leget med :) og at det er små figurer hindrer da ikke Annika for at putte dem i dukkeseng og dukkevognen eller for at give dem mad med skeerne fra hendes køkken. Dukkerne bliver leget mindst ligeså meget med - dog er dukken med stofkrop (lugtedukke) i højest kurs - hun er med overalt; vugger, Kiwi, ind til byen, i sengen, i barnevognen etc. Dukken er "offer" for Annikas moderinstinkter - således bliver dukke puttet, madet/ammet, leget med, kysset og trøstet, når Lina gør...den får sunget godnatseng, får godnatkys og får med MEGET bestemt stemme at vide, når den skal sove :) Hun er en rigtig lille mor, det er så skønt at se...



Her bliver yndlingsdukken ammet :)

Der er også begyndt at komme snak på legen - altså når hun leger selv, går hun og siger en masse ting, om hvad hun gør, hvilke ting hun finder, hvad dukke skal og ikke skal...etc... Det er virkelig sjovt at lytte til :) og man skal endelig ikke forstyrre, så får man læst og påskrevet "NEJ MOR" - "STOP MOR"... hehe...



Sådan kan der komme til at se ud ovenpå en masse god leg ;)

Så begynder hun også at få en forståelse for mængdebegrebet - hun tæller meget "to, tre, fire, fem" - vi kæmper stadig med at få hende til at starte ved "en". I går da vi sad og spiste rundstykker, bad hun om pålægschokolade ("lade") og hun har længe bedt om "to lade" (så har hun fået et halvt stykke knækket midt over ;)), men igår hed det "lade....to, tre, fire" :D snedigt må man sige...så fik hun da knækket det halve stykke i fire i stedet for ;)

Farverne øver hun også på - men er nu ikke for god til dem...men vi træner heller ikke som sådan...kun med de ting, hun viser interesse for :)

Hun er også begyndt at kunne snakke i tlf - hun lytter og svarer på de rigtige tidspunkter...at det kan være lidt svært for den i den anden ende at forstå, hvad hun siger, det er en helt anden snak! Men det er simpelthen så hyggeligt at snakke i tlf med hende :D forleden var Lina og jeg inde ved mine bedsteforældre en aften, og så ringede Pelle fordi Annika ville sige godnat til mig (nåååårh!!) og det fik hun i hvert fald også gjort...det var altså bare sødt :)

Og så lige en sidste ting, som vi har moret os over gennem længere tid - hun har nogle gange en helt særlig stil, når hun går eller hopper, hvor hun sådan tager armene bagud...når hun gør det, så ligner hun ham fra 90-års fødselsdagen til forveksling...der mangler bare et tigerhovede at hoppe over :D det ser simpelthen SÅ sjovt ud!!

/Ida

Ingen kommentarer:

Send en kommentar