lørdag den 15. oktober 2011

store følelser i små kroppe

Så kom den - den første store reaktion.

Lina er pjevs, hænger på mig, er nem at vælte af pinden og på tværs. Linas typiske reaktion på, at noget er svært. Hun er også grundigt forvirret. Hun omtaler stedet vores hus som "huset" og ikke som "hjem". Når vi ser noget i fjernsynet eller finder noget legetøj kommenterer hun ofte "Sådan en har vi også hjemme". I mange tilfælde er hendes "hjemme" lig med hotelværelset. Så der ingen tvivl om, at der er lidt af hvert, der roterer hos hende.

Reaktionen er dog størst fra Annika. Hun er vred på os, fordi vi er flyttet til Dubai. Den anden dag, hvor Pelle var på Skype med sin mor og jeg på Skype med min mor og Sille - slog hun pludselig ud efter Pelles computerskærm og reagerede meget voldsomt på de skæld-ud den handling affødte. Pelle måtte ringe af og følge efter hende op på hendes værelse. Heroppe lå hun under sin seng og skreg med alt hun havde :( Når hun reagerer sådan hjælper det at få udspurgt hende, hvorfor hun reagerer, som hun gør - hvad der gør hende vred/ked. Til sidst kom det frem, at hun altså er vred, fordi vi er flyttet - og da Pelle ramte hovedet på sømmet, væltede det ud af hende. Hun er ked af det, fordi hun ikke synes, hun kan huske sine venner længere. Hun er ked af det, fordi hun ikke synes, hun har nogle venner hernede - og Alexander gælder ikke helt, for ham leger hun ikke med hver dag! Og så var hun ked af det, fordi vi aldrig leger med hende mere - og hun har ret i, at det er gået meget op i at ordne en masse praktisk, siden vi er flyttet!

Så nu skal alt sættes ind på legeaftaler og på at få en plads til dem i en børnehave! Der er åbenbart et behov for at være sammen med andre børn, som er meget meget stort hos især Annika. Og det skal imødekommes!

I de sidste dage har vi været mere opmærksomme på at bruge kvalitetstid sammen med dem begge og har brugt tid på at snakke med Annika om alt muligt. Hun har virket mere rolig, men det er selvsagt ikke gjort med et par dage - hun skal have den tid, som hun har brug for.

Men hendes store følelser rammer mig lige der, hvor det gør allermest ondt. Jeg forstår hende uendeligt meget, og vil gøre alt for, at hun får det rigtig godt - og det skulle hun gerne få lige om lidt :)

Lina har været mega-pjevs idag. Hun har raget en forkølelse til sig, som har gjort hende mere pyldret oveni hendes i forvejen pyldrede tilstand...håber hun er mere frisk imorgen, når det igen er hverdag!

1 kommentar:

  1. Nårh de små dejlige piger :-(
    Håber det snart bliver bedre!

    SvarSlet