tirsdag den 17. november 2009

Lina - nu på vej ud af tigerspringet...

Lyset begynder at titte frem for enden af tunlen. Lina begynder at vise tegn på, at springet er på vej retur. Hun spiser mere af sin grød, sover længere lure og er mindre morsyg - det lader også til, at det begynder at gå den rigtige vej med putningen...men lad os nu se, om det fortsætter. Jeg ved af bitter erfaring, at det er en meget skidt ting at begynde at prale af ungernes søvn, for så er det næsten så sikkert som amen i kirken, at det går fuldstændig op i hat og briller de næste par nætter...

I 2½ uge har vi nu kæmpet med Linas putninger om aftenen - det har taget op til 3½ time - de fleste aftener har det tager 1½-2 timer...hun er ikke sur og ked i så lang tid, hun ligger faktisk ofte og leger længe - op til tre kvarter af gangen, og så pjevser hun og klynker, og vi synger, aer og tænder musikkaninen, det hjælper til et vist punkt, så begynder hun at græde og brokke mere højlydt, vi fortsætter med at trøste hende mens hun ligger i vuggen...nogle aftener er hun kommet helt op i det røde felt, hvor hun ikke er kontaktbar, øjnene flakker og hovedet virrer fra side til side - SÅ kommer hun op på armen, for sådan skal hun ikke falde i søvn! Nogle aftener er vi endt med at give hende en flaske efter megen kamp, som har gjort hende sulten (vi er jo heller ikke interesseret i, at hun falder i søvn og så vågner efter 1 time, fordi hun er sulten!!) - hun har taget helt op til 180 ml en aften....men de fleste gange har det været 30-50 ml, men det har været nok til at hun har kunnet finde endeligt ro og lægge sig til at sove. Vi er begyndt at tilbyde hende en flaske inden aftenputte-amningen - det gjorde vi også med Annika i sin tid...på den måde får hun lidt ekstra mælk og erstatningen mætter mere end modermælken...tror det begynder at virke, da der har været knap så mange opvågninger de sidste par nætter....meeeen man skal aldrig sige aldrig ;)

Igår og idag er hun faldet i søvn helt af sig selv - igår stod Pelle inde på hendes værelse og kiggede ud af vinduet, idag gjorde jeg det samme...det ser ud til at virke...måske....for det kan være det ikke virker imorgen :D

Igår skete der noget andet stort; hun rullede fra ryg til mave for første gang. Hun har øvet sig længe, men har ikke kunnet komme hele vejen rundt. Men igår på sin ½-års fødselsdag lykkedes det - og NØJ hvor var hun STOLT!! Og det var vi selvfølgelig også ;)

Hun er begyndt at have fuld koordination mellem sine hænder - tager ubesværet legetøjet fra den ene til den anden hånd og vender og drejer det undersøgende. Hun er også begyndt at daske til os med legetøjet - og forsøge at putte det i munden på os :D den manøvre er fulgt af næsten skeløjet baby med tungen lige i munden og savlet rendene i ren koncentration...det ser ret sjovt ud :D :)

Når hun ligger på maven, kommer hun nu op i strakt arm ind imellem - og uuuhhhh hvor ville hun ØNSKE hun kunne kravle...heeele hendes lille buttede krop spjætter og hopper, men det sker ligesom ikke noget ;) ikke fordi vi har travlt, men man kan bare se på hende, hvor gerne hun vil :)

I det hele taget sker der en kæmpe forandring pt...og det er bare fuldstændig efter bogen omkring tigerspring...bliver gang på gang fascineret over, hvordan den bog bare beskriver mine tøser og deres udvikling!!

/Ida

Ingen kommentarer:

Send en kommentar