lørdag den 31. juli 2010

Et lille livsstykke...

Det er hvad hun er - min lille Lina. Hun er bare sådan et barn, som man bliver glad af at være sammen med. Hun er hårdfør som jeg ved ikke hvad, hun er humoristisk, skør og fjollet, hun gør bare tingene på en måde, så man ikke kan lade være at smile - og jeg er bange for, at både Pelle og jeg har et blødt punkt med hende...hun kan især snørre sin far, som Annika aldrig har kunnet det...for Lina er sådan en, hvor man bare ikke kan lade være. Hun har sine egne idéer, tanker og vilje af stål...og jeg elsker bare den lille basse!!

Hun går stadig et par selvstændige skridt hver dag, men er liiiidt bange af sig endnu - hun skal lige lære at stole på, at hun vitterligt godt kan. Og det bliver SÅ godt, når hun endelig lærer det, for hun vil bare så gerne kunne løbe og hoppe og danse sammen med sin dejlige storesøster...og hun KAN jo bare ikke endnu, og nøøøj hvor det frustrerer den bette tøs!

Til gengæld er hun stadig suveræn til det med sproget. Hun siger nu "sove", når hun ser en seng - og har præsteret at putte en dukke i dukkevognen med et "sove". Hun nikker og ryster stadig på hovedet, men siger endnu ikke hverken ja eller nej...og får nu nogle gange byttet om på, hvad der betyder hvad - virkelig forvirrende, for hun mestrede det fint til at starte med. Når der er noget, hun gerne vil have, peger hun på det og siger "Lina". Når hun er tørstig, hoster hun, som var hun ved at døøøø af tørst :D. At kalde på både mor og far har hun også lært - og især farmand smider hurtigt, alt hvad han har i hænderne for at imødekomme hendes "ba-aar" ;) Annika forsøger hun endnu ikke at sige - det er vist for svært. Idag har hun indført begrebet "min" - det kommer sig vel af at være lillesøster ;) hun sad og knugede en tom æske mintpastiller, kiggede på Annika og sagde "miiin". Og så siger hun en masse uden at bruge ord - hun er sindssygt god til at gøre sig forståelig og forstår næsten alt, hvad vi siger til hende; hun kan hente sine sandaler, ved hvad der skal ske, når vi skal køre bil, hun kan hente et bestemt stykke legetøj, hvis man be'r hende om det, mens man peger, hun kan pege på f.eks. bolden i en bog, hvis man spørger "hvor er bolden?". Hendes ord for gynge er "duu-daa", hvilket hun også siger, hvis hun ser den i en bog. Giver hun os ting, siger hun "dig" som i "til dig" og hun kvitterer med et tak, når hun selv får noget...

Hun har lært sig at kravle op på de små hvide stole, som hende og Annika har - og uhh det giver dårlige nerver, men hun mestrer det så fint, så jeg sidder på hænderne og prøver ikke at komme med udbrud ;) hun sætter sig selv op på den gyselige lyserøde prinsessegåvogn, som hun nu kan skubbe sig frem på (næste skridt er scooteren, som jeg godt tror hun kan, hvis hun fik lov for sin søster...måske er vi nødt til at få os en til?), og den blå gåvogn fra IKEA løber hun nu afsted med - selvom der ikke er noget til at tynge den med, så den ikke vælter....hvilket vil sige, at hun faktisk næsten går selv, for hun skal jo sørge for at holde balancen!  Hun "hjælper" med hænge tøj op og lægge sammen. Legekøkkenet bliver også flittigt brugt til både at lave mad, vaske op og "lægge på plads" - hun lader som om hun drikker af kopperne og spiser trælegemaden. Hun sætter dukken i dens højstol, så den også kan få mad...hun hjælper selv med at smøre solcreme på (også på tøjet...åh de pletter det laver *suk*)...forsøger selv at tage sko, strømper og andet tøj på - ved hvilke sandaler der er hendes og hvilke der er Annikas - det samme gælder for f.eks. deres sutter.

I det hele taget er hun sg* en sej bette tøs, som er så meget fremme med alt muligt, at jeg slet slet ikke kan følge med...her lidt billeder (som hun i øvrigt er begyndt at kunne genkende sig selv på - peger lige så fint og siger "Lina")




Ingen kommentarer:

Send en kommentar