lørdag den 15. august 2009

Glemmebogen

Det gælder om at få nedskrevet alle små sjove episoder og finurligheder, mens man stadig kan huske dem. De små ting, man undres, fascineres og mores over hver dag har det med at gå i glemmebogen. Så her kommer noget af det, jeg smiler over i øjeblikket:

Annika:
- Kan nu se, når noget er fjollet; når man tager bukserne på hovedet, bruger en vådserviet som hat, siger noget fjollet i en leg...det er altså fedt at kunne joke med hende :)
- Eksperimenterer rigtig meget med modsætninger; inde, ude - stor, lille - dreng, pige - kold, varm - våd, tør etc
- Forleden morgen, da jeg tog tøj på, kigger hun forelsket på mig og siger: "Eeeeeigh Mor - FIN!!" Helt fantastisk at få ros af min store pige! :)
- Er blevet meget videbegærlig; hvad er det? eller hvem er det? kommer mange mange gange fra hende hver dag - hvis hun synes ordet er værd at gentage, gør hun det, hvis ikke siger hun "ja", som om at det vidste hun da godt :D
- Kan glæde sig og være ked af det på andres vegne - ser f.eks. et andet barn på legepladsen, der leger med sin mor og griner, så griner Annika også...det samme hvis hun ser et barn der er ked af det, så "græder" hun (hun lader som om hun græder)
- Leger rigtig rigtig mange rollelege; laver mad, putter dukkerne, skælder dem ud, opdrager på dem, bøvser dem og aer dem
- Er begyndt at finde alternative løsninger, når der er noget, hun ikke må; må hun f.eks. ikke lege med lyset, finder hun en dukke og får dukke til at lege med lyset - nogle gange må vi skælde dukke ud og andre gange gør hun det selv :D men vi synes, det er vældig kreativt fundet på :)
- Øver sig på navne; Oskar, Michael, Maria, Jelina, Theis (alle fra hendes vugger), Jakob, Nanna, Sille, Atle, Benedikte, Bedstemor, Bedstefar, Farmor, Mor, Lina, Far, Oldemor, Oldefar. Så min næste plan er at få malet et stamtræ på væggen i hendes værelse, hvor jeg vil sætte billeder i af familien :)
- Begynder at forstå begrebet "senere". En aften havde Pelle sagt, at hun skulle have børstet tænder, men kom til at se, at klokken ikke var så mange, som antaget, så han sagde, at de lige kunne lege lidt - Annika peger på tandbørsten og siger "senere" - og der er flere eksempler
- Øver sig på farverne - men rammer langtfra rigtig hver gang :)
- Øver sig på mængdebegreb - når der kun er én, så er der en, er der mere end en, så er der to :D prøver at få hende til at sige "mange", når der er flere end hun kan overskue - men hun siger altså stadig bare "to".
- Kan nu hoppe helt rigtigt; med fødderne samlet og begge fødder slipper jorden "Jeg gik mig over sø og land" er en af favoritsangene - og vi skal naturligvis til "hoppeland" hver gang - en gang imellem laver vi lige en afstikker til "klappeland"

Lina:
- Er kommet sig over 12-ugersspringet og galopperer derudaf i udviklingen
- Mærker nysgerrigt på vores ansigter
- Følger os med øjnene
- Er meget optaget af sine hænder og fødder - og vi skal tænke over, hvad for noget tøj hun får på, når hun skal sove...det skal helst ikke være for grafisk, så er hun helt væk i at stirre på sin arm, så hun ikke kan sove :D
- Dasker til og griber ud efter og får fat i legetøjet på aktivitetstæppet
- Kigger på sig selv i spejlet
- Kigger laaaangt efter vores mad, når vi spiser :D det er hun altså for lille til, men det er lige før mundvandet løber ned af hagen på hende...tror faktisk vi har fået en madglad lille pige...
- Er begyndt at føle en smule empati; hun græder, når Annika gør...og så græder Annika mere fordi Lina græder...det er en ond cirkel - men også lidt sødt og komisk :D
- Griner eller smiler meget, når vi kilder hende
- Bruger stemmen endnu mere nuanceret end før springet - der er bare SÅ meget mere lyd på hende, end der var på Annika, da hun havde samme alder...det er så skønt!!

Elsker at se de to små mennesker udvikle sig og opdage verden!!

/Ida

Ingen kommentarer:

Send en kommentar