onsdag den 2. november 2011

børnehavebesøg

Besøget gik rigtig fint. Det er et nursery, som de er bedst hernede, vil jeg tro. Det ligger i et ganske almindeligt boligkvarter og ligner udefra et ret almindeligt hus. Indeni er det en labyrint af rum - der er en gymnastik"sal" samt et rum til hver børnegruppe - og sikkert også en masse andre rum. Og der er mange børnegrupper. De er inddelt efter alder, hvor de i f.eks. Linas aldersgruppe inddeler de 2- til 3-årige i tre forskellige grupper, da der ifølge forstanderen "sker så meget med deres udvikling i den alder". Jo ældre de bliver jo færre grupper pr. år - så Annikas aldersgruppe, er der "kun" en gruppe for de 3-3,5-årige og en til de 3,5-4-årige etc. Udenfor har de fine faciliteter med en femdelt legeplads: 2 udendørs "artstudios", 1 sandområde (hvor der også leges med vand), 1 klatreområde og 1 område til cykler o.lign.

Lige pt. har de 88 børn, men de har pladser til pigerne, og de virkede rigtig søde. Grupperne er opdelt efter storbyer, så Lina vil komme i Paris-gruppen, hvor der pt. er 14 børn (hvor det er meget sjældent, at alle børn er der samtidig, da man kan have dem der 3 eller 5 dage om ugen) og Annika skal i Abu Dhabi-gruppen. Til de store børn har de lige indført ½ times arabisk om ugen - og til foråret indfører de ½ times fransk om ugen...det er sgu en anden verden :D

Men jeg har helt klart fornemmelsen af, at det er meget læring gennem leg, så selvom det vil være lidt "skoleagtigt" for dem begge, så vil de ikke føle det sådan. De var helt fine med, at børnene ikke kunne engelsk - de har erfaring for, at de hurtigt lærer det. Hun nævnte et eksempel med en 3-årig pige, der var startet for 2 mdr. siden, som nu allerede var begyndt at svare på engelsk - så på 2 mdr. har hun lært at forstå, samt er begyndt at kunne tale engelsk selv. Jeg krydser fingre for, at mine piger er ligeså seje!

I øvrigt har de en sygeplejerske ansat i tilfælde af sygdom, eller hvis nogle børn skal have noget medicin. En læge kommer en gang hver tredje måned og tjekker børnene og ser efter om huset er sikkert nok... Det er virkelig en anden verden...som jeg vist har nævnt én gang?

Så vi regner med, at de nok skal starte op der til januar...selvom moren ikke er helt stolt ved situationen, så ved hun også godt, at det er det bedste for dem ;) pigerne virkede meget hooked på det, og ville meget gerne være blevet og leget lidt længere!

Til de nysgerrige er det den her børnehave - eller nursery, som det jo hedder :)

1 kommentar:

  1. Hvor lyder det bare SÅ fantastisk Ida :-) Jeg kan bestemt godt forstå, at du til tider ikke er helt stolt af det, og at det er med bævrende hjerte.. Det hører en mor til ;-) Men de tøser er helt enormt heldige og priviligerede at de får den oplevelse :-)
    Knus Joan

    SvarSlet