mandag den 17. maj 2010

Livsbeslutninger

Så har vi gjort det igen - taget en stor og omfattende beslutning på et splitsekund - jeg er (som I nok ved) ikke særlig god til at fatte mig i korthed, så her kommer en lang smøre om, hvad der er sket i det lille hjem i de sidste 3-4 uger - og hvorfor vi har taget den beslutning, som vi nu har taget (og NEJ vi skal IKKE skilles - og NEJ jeg er heller IKKE gravid igen ;)).

Vi har længe gået og været trætte af vores bolig - vi synes egentlig ikke særlig godt om vores naboer, boligen er alt for dyr, vi bor langt væk fra daginstitutionen, og vi har som sådan ikke nogen tilknytning til byen, vi bor i. Vi har, siden vi flyttede hertil tænkt, at næste gang vi skulle flytte, ville det være fordi vi skulle flytte i vores eget hus...og tanken har hele tiden været, at det skulle være i omegnen af Århus. Vi har hele tiden vidst, at Nordjylland ikke var det sted, vi ønskede at bo, når vi skulle købe hus, og i mine tanker har Viborg aldrig været en mulighed - derfor har Århus virket som det perfekte sted....indtil for nylig. Pludselig føltes tanken om at flytte "hjem" til Viborg bare helt rigtig - tanken var heller ikke fremmed for Pelle, og så begyndte tankerne ellers at rulle.

Jeg starter på studiet igen her til september og har 1 semesters undervisning (reelt tre måneders undervisning - tre dage om ugen) samt et speciale tilbage før jeg er færdig - og vi kom efter, at det måske godt kunne lade sig gøre at flytte NU! Men at det ville kræve jobskifte for Pelle...vi tog et møde med banken, men da vi jo desværre slap fra et lejlighedssalget med et tab, har vi et rimeligt stort lån, der bremser os i at få lov til at låne penge til et hus. Vi gik noget slukørede fra mødet...men jeg er en løsningernes kvinde ;), så jeg gik straks igang med at tænke alternativt. Vores nuværende bolig er pænt dyr i leje - og en hurtig søgning viste, at hvis vi lejede noget i Viborg ville vi kunne spare 2-3000 kr om mdr i husleje!! Penge som vi ville kunne bruge til at betale af på vores lån med...

Endnu en hurtig søgning viste, at der lidt uden for Viborg var et job, der bare kaldte på Pelle!!! Han selv følte sig vist lidt underkvalificeret, men jeg fik alligevel overtalt ham til at søge jobbet - der var ansøgningsfrist lørdag d. 1. maj - han sendte ansøgningen fredag aften og blev kontaktet allerede mandag, om han ville komme til samtale onsdag!!!! Han var dog først til samtale torsdag (han havde møder onsdag, så måtte lige rykke det en dag) - og kun 3 timer efter han var hjemvendt fra samtalen, tilbød de ham jobbet!!!!! Det var simpelthen bare SÅ syret! Og for at det ikke skal være løgn, så vil jobskiftet betyde en klækkelig lønforhøjelse = endnu flere penge at kaste efter det forpulede lån! Den økonomiske konsekvens er til at tage og føle på!...desuden vil han få 6. ferieuge, mere i pension end nu, flere efteruddannelsesmuligheder, løn under barsel og en masse andre goder...chefen i firmaet virker superimødekommende og behagelig og alt virker næsten for godt til at være sandt! (og jeg er bare MEGASTOLT af min mand!!)

Sidste uge blev brugt på at forsøge at få et overblik over de første praktiske ting, som det jo er vigtigt at få på plads; bolig og pasning til ungerne. Boligen gik noget nemmere igennem, end jeg havde regnet med. I Viborg er der faktisk rigtig mange ledige lejeboliger, men der er ikke ret mange, der lever op til det, vi gerne vil have - først og fremmest er der noget der hedder beliggenhed. Pelles job ligger i Foulum (øst for Viborg), og for at det skal hænge sammen for os, så ville der være fedest for os at bo i østbyen, så der er mulighed for, at Pelle kan cykle til og fra arbejde de dage, hvor jeg skal have bilen til Århus. Og når man snakker Viborg østby (Houlkær), så falder mulighederne drastisk - dels fordi der i Houlkær ligger Viborgs "slumkvarter"...et socialt boligbyggeri med ca. 600 lejligheder...der har vi ikke lyst til at bo (selvom lejlighederne vist skulle være fine)...

Så vi har været ved at kigge flere forskellige steder - og endte op med at ringe på en 4 værelses lejlighed ved Viborg Boligselskab som ligger på Fristruphøjvej - i noget der hedder Houlkærparken. Og dagen efter havde vi et tilbud på lejligheden i postkassen (til de meget nysgerrige: www.boviborg.dk -> boligoversigt -> Viborg øst -> afd. 18 Houlkærparken -> tryk på i'et ud for 4 lejlighed ).

Vi var oppe og se lejligheden i lørdags og var meget ambivalente, da vi gik derfra - vi skal virkelig vænne os til tanken om at flytte fra et rækkehus på 116 kvm med egen lille have, indkørsel og skur til en 90 kvm førstesals lejlighed (som dog har nogle gode altaner). MEN vi kan altså spare svimlende 2800 kr om måneden på husleje - og det drejer sig om, at vi nok skal bo der i 2-2½ år...som vi siger, hvad er 2 år mod resten af vores liv!!! Plus det faktum, at det ligger ca. 700 meter fra mine forældre, i gåafstand fra skov, sø, indkøbsmuligheder, bibliotek, idrætshal og intet mindre end tre integrerede institutioner - hvoraf den ene ligger lige på den anden side af vejen. Boligen har de antal rum, vi har brug for - ungerne får hver deres værelse, og - meget positivt - ligger børneværelserne i god afstand fra stue og køkken, så ungerne kan have ro, selvom vi har gæster/ser tv eller hører musik.

Pasning er det næste punkt på dagsordenen. Jeg snakkede med pladsanvisningen i sidste uge. Meldingen lød, at der intet problem er i at skaffe børnehave til Annika, men at det hed dagpleje til Lina - og det vil jeg bare ikke acceptere - der ligger hele tre integrerede inst. inden for gåafstand, og vi ønsker ikke at skulle hente og aflevere vores børn to forsk. steder - det tager bare for lang tid! Desuden kan jeg ikke lige se, hvordan jeg ene menneske skal køre to børn ind på samme tid, hvis de skal passes hver deres sted. Så nu er de blevet skrevet op, og jeg ringer til pladsanvisningen igen midt på ugen - og jeg bliver altså ved til de skaffer os pladser til dem i samme inst!! (Hun sagde derinde, at jeg kunne forvente at kunne få Lina i vugger, når hun var 1½ - hun er 1 år og 4 mdr, når vi skal bruge pladsen )

Nå det var en længere smøre herfra...der er stadig helt vildt meget, vi skal have styr på og overskue...vi tager en ting af gangen...men tiden er knap! Der er kun 6 uger til Pelle starter på det nye job...han kommer til at pendle herfra de første 14 dage, så har vi tre ugers ferie, og så skulle vi gerne være flyttet ind og klar til at børnene skal starte op i pasning omkring d. 9. august - hvis alt vil, som vi vil!!

4 kommentarer:

  1. tillykke med det hele - Hvor lyder det spændende :D

    SvarSlet
  2. Hold da op Ida (og Pelle), hvor er det dog vildt! Og hvor er det dog skønt, at I er enige om, hvor I vil hen i livet og hvad der er jeres drøm ;)

    Lidt sjovt at tænke på, at I flyttede herfra MED DET SAMME fordi Annika ikke måtte skifte institution, og så ender det alligevel på den måde =) Man har så mange intentioner som nye forældre, men når man ser på det store hele, så ser tingene nogle gange lidt anderledes ud =)

    Men tillykke herfra. Hvor er vi glade på jeres vegne =)

    SvarSlet
  3. Camilla - læg lige mærke til, at vi rent faktisk flytter nu, hvor Annika rent faktisk skal have et skift under alle omstændigheder - det kommer præcis til at passe med, at vi flytter der, hvor hun skifter fra vuggestue til børnehave ;) til gengæld får Lina så et skift, men det er bare ikke helt til at undgå...og så tror jeg faktisk også, at Lina er lidt mere robust til at klare den slags end Annika er...

    SvarSlet
  4. Hey det er ret sjovt, jeg har boet (i et par mdr) lige i nærheden :D
    Tillykke med det hele!
    Bjarke

    SvarSlet